Vogelwering

Vogels zijn prachtig om te zien. Met hun tropische veren en vrolijke gezang geven ze de zomermaanden veel kleur. Toch veroorzaken vogels ook veel overlast in Nederland. Ze nestelen zich graag in kantoorpanden of woningen en kunnen hier veel schade aanrichten. De vogelwering producten van T&R Ongediertebestrijding besparen u daarom veel onnodig hoge kosten.

Uitstraling

Behalve dat vieze vogelpoep van bijvoorbeeld duiven de uitstraling van uw pand behoorlijk kan verzieken, kan de materiele schade aanzienlijk zijn. Zo besmetten ze de oppervlakte met hun bijtende uitwerpselen en verspreiden ze vaak afval als ze wegvliegen. Vogels kunnen voor meer overlast veroorzaken dan dat u wellicht denkt. Hieronder hebben we een aantal vervelende gevolgen van schade veroorzaakt door duiven en andere vogels voor u op een rij gezet.

Beschadiging van gebouwen

De uitwerpselen van vogels kunnen uw woning of bedrijfspand behoorlijk beschadigen. In de uitwerpselen van duiven zit bijvoorbeeld salpeterzuur, een stof die op de lange termijn voor aantasting zorgt aan kalksteen, metaal, stucwerk en gevels. De vogelpoep zorgt daarnaast voor verkleuring, corrosie en afbladdering van de beschilderde lakverf. Deze beschadigingen zijn moeilijk te repareren en brengen daardoor een hoop onnodig hoge kosten met zich mee. Bij T&R Ongediertebestrijding vinden we dan ook dat voorkomen altijd beter is dan genezen!

Verspreiding van ziektes

Behalve dat vogels de balkons, gevels en het schilderwerk van gebouwen kunnen beschadigen, kan deze overlast behoorlijk schadelijk zijn voor uw gezondheid. Vogels kunnen gemakkelijk ziektes verspreiden. Duiven verspreiden bijvoorbeeld ziektes als Ornithose, Escherichia coli en Salmonella. Ornithose is een infectieziekte die door vogels kan worden overgedragen op mensen. Deze ziekte kan uw longen flink aantasten. Escherichia coli is een staafvormige bacterie die, als deze in uw darmen terechtkomt, tot buikvliesontsteking kan leiden. Salmonella is een bacteriële infectie kan op meerdere manieren worden overgebracht. Vaak gebeurt dit door het verspreiden van vogelpoep.

Insectenplaag

Behalve het verspreiden van ziektes, kunnen vogels via hun nesten heel snel een insectenplaag veroorzaken van bijvoorbeeld teken of mijten. Daarom is het wenselijk duiven en andere vogels te verjagen en op afstand te houden. Neemt u daarom maatregelen en voorkom dat met name duiven op uw gebouw landen en zich hier nestelen.

Reputatie 

Bovengenoemde heeft hoofzakelijk betrekking op de financiële schade. Maar wat dacht u van uw reputatie? Een bedrijfspand met een gevel die aan alle kanten is aangetast door vogelschade en vogelpoep, doen de uitstraling van uw bedrijf geen goed. Deze slechte reputatie heeft onmiddellijk effect op uw klantenrelaties. Durft u uw klanten nog wel uit te nodigen?

Aantasting van de uitstraling van het bedrijfspand heeft natuurlijk ook zijn uitwerking op het moreel van uw personeel. Als zij iedere dag een beschadigd pand moeten betreden, verdwijnt hun motivatie en ‘hart voor de zaak’ als sneeuw voor de zon.

Bespaar tijd en moeite met professionele vogelwering

Zorg er dus voor dat u duiven en andere vogels op afstand houdt. Met de professionele vogelwering van T&R Ongediertebestrijding bespaart u uzelf veel tijd en moeite en op de lange termijn een hoop onnodige onderhoudskosten. T&R helpt u graag bij het aanbrengen van vogelnetten en het afschrikken van duiven op een verantwoorde manier. We komen vrijblijvend bij u langs en kunnen voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen een bestrijdingsplan opstellen dat ervoor zorgt dat u definitief kunt afrekenen met de vogeloverlast.