Zilvervisjes

Het zilvervisje (Lepisma saccharina), is een klein insect en behoord tot de franjestaarten. Ze zijn zilverachtig van kleur en worden ongeveer 1 cm lang. Zilvervisjes zijn watervlug en worden voornamelijk in vochtige hoeken, kelders, in badkamers, achter plinten, in keukenkastjes en op het toilet aangetroffen en voelen zich het prettigst bij vochtgehalte van 75 tot 95 %. Zilvervisjes kunnen moeilijk over gladde oppervlakken lopen, daarom worden ze vaak ’s morgens gevonden in bijvoorbeeld wasbakken, badkuipen en douche bakken waar ze ’s nachts in uitgegleden zijn. Zilvervisjes zijn vooral ’s nachts actief en verstoppen zich overdag. Zilvervisjes en papiervisjes lijken veel op elkaar en zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Papiervisjes leven echter in een drogere omgeving en eten voornamelijk papier.

Zilvervisjes in huis

In nieuwbouwwoningen worden vaak veel zilvervisjes aangetroffen vanwege de nog vochtige muren en het gebruikte hout. Zilvervisje komen vaak in woningen terecht door mee te liften met papier, kleding, meubilair en boeken. De vrouwelijke zilvervisjes leggen 3 eitjes tegelijk, deze komen uit na 6 weken (hier moet de bestrijding op worden afgestemd). Volwassen kunnen 6 tot 7 jaar oud worden.

Wat te doen tegen zilvervisjes?

Zorg voor een goede hygiëne in huis, dit is echter niet voldoende om de populatie te reduceren. Om het nog minder aantrekkelijk te maken voor deze insecten moet het vochtgehalte naar beneden, bijvoorbeeld door goed te ventileren. Als er weinig zilvervisje aanwezig zijn kunnen deze met lijmplaten met lokstof worden weggevangen. Als er veel zilvervisje rondlopen kunt u het beste T&R ongediertebestrijding inschakelen voor het geven van een goed advies om problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen, of voor het uitvoeren van een bestrijding.

T&R ongediertebestrijding voor het bestrijden van zilvervisjes

Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van zilvervisjes, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777

Contactformulier