Wespen

In de zomer kunnen wespen voor veel overlast zorgen. Wespen komen dan vaak af op zoete stoffen. Aan het einde van de herfst en begin van de winter sterft de nestbevolking, alleen de jonge koninginnen overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar beginnen de koninginnen ieder voor zich met het bouwen van een nest.  Wespen bouwen hun nesten op beschutte plaatsen bijvoorbeeld in hagen, spouwmuren, onder dakpannen en bomen. Deze nesten worden maar één jaar gebruikt. De steek van een wesp kan zeer pijnlijk en soms zelfs gevaarlijk zijn. Vooral wanneer men in de mond of keel wordt gestoken kan door het opzwellen van deze plaatsen ademnood ontstaan. Veel mensen zijn overgevoelig voor het gif van wespen en moeten als ze gestoken worden onmiddellijk naar een arts. Als er in de zomer veel wespen zijn gaat hier vaak een zachte winter aan vooraf. Veel  koninginnen sterven in strenge  winters, in milde winters overleven veel koninginnen en zijn er in de zomer meer wespen. Wespen zijn echter ook zeer nuttig. Ze vangen namelijk insecten.

Wespennest verwijderen

Een belangrijk advies is om, wanneer u een nest ontdekt, nooit de uitgang(en) van dat nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en dat zou maar zo binnenshuis kunnen zijn. Bij overlast van wespen kunt u het beste een deskundige in het bestrijden van wespen inschakelen.

Wespennest verwijderen kosten

Wespennesten kunnen zeer van elkaar verschillen, daarom is het moeilijk om accuraat de kosten in te schatten. Als u meer inzicht in de kosten wilt vul dan het contactformulier in of bel 06-22561774 voor vrijblijvend advies.

T&R geeft garantie op het resultaat al moeten we diverse keren terugkomen!

T&R ongediertebestrijding voor het bestrijden van wespen(nesten)

Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van wespen, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777

Contactformulier