Vlooien
Heeft u last van vlooien in huis of heeft uw huisdier last van deze kleine beestjes? Dan kunt u terecht bij T&R ongediertebestrijding. Wij zijn specialist in vlooienbestrijding.
Wat is doet een vlo nou precies?
Vlooien zuigen bloed bij de gastheer en veroorzaken daarbij huidirritatie en/of jeuk. Sommige soorten kunnen fungeren als overbrenger van ziektes.
Uiterlijk van een vlo
Zijdelings afgeplat, lichtgeel tot zwart, vleugelloos insect, met goed ontwikkelde springpoten.
Eitjes: wit, ovaal, ca. 0,5 mm lang.
Larve: witachtig tot crème pootloos en zonder ogen, 1,5 – 5 mm lang.
Pop: eerst crèmekleurig, later bruin.
Ontwikkeling van een vlo
Volledige gedaanteverwisseling.
Eistadium: enige dagen tot enkele weken, ca. 1 week bij kamertemperatuur. Er worden 4-8 eitjes gelegd na elke bloedmaaltijd; het totaal aantal eitjes kan oplopen tot enige honderden.
Larvale stadium: 2-3 weken.
Popstadium: 1-2 weken; onder absolute rust (geen trillingen) tot een jaar.
Maximumleeftijd: ongeveer een jaar.
Leefwijze
Vlooien zijn niet specifiek aan hun gastheer gebonden.
Adulten voeden zich via stekend-zuigende monddelen met bloed. De larven hebben bijtend-kauwende monddelen en voeden zich met organische materialen, die onder meer in het huisstof aanwezig zijn. Komen alleen voor op, en bij, levende dieren. Eieren worden meestal niet op de gastheer zelf gelegd, maar in hun nest of leger.
Vlooien bestrijden
Kleedjes en matten in huis, alsmede huisdiermanden en de bekleding daarvan, regelmatig in de zon hangen en goed uitkloppen. Zorgvuldig stofzuigen en daarbij de naden onder plinten niet vergeten. Ook hondenhokken e.d. regelmatig stofzuigen. Kussens en kleedjes voor honden en katten regelmatig wassen in de wasmachine op min. 60 graden.
T&R ongediertebestrijding voor het bestrijden van vlooien
Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van vlooien, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777