Muizen

Muizen in huis bestrijden

Muizen (huismuizen) kunnen een ware plaag zijn in woningen en bedrijfsruimtes. Ook spitsmuizen kunnen voor overlast zorgen. De huismuis komt in en om het huis voor. De huismuis is tussen de 7 en 10 cm lang en heeft een lichtbruine tot donkergrijze kleur. Een muis is na ongeveer twee maanden geslachtsrijp en kan vanaf maand 2 tot 12 maanden ongeveer 6 tot 10 nesten groot brengen met gemiddeld 5 jongen. Muizen passen zich makkelijk aan in hun omgeving en kunnen goed klimmen, springen en zijn zeer snel. Schuilplaatsen van muizen zijn vaak de spouwmuren, onder vloeren, op zolder, tussen plafonds of tussen materialen en goederen. Muizen zijn vooral nachtdieren dan gaan ze op zoek naar voedsel.

Schade door muizen

Muizen veroorzaken vaak knaagschade aan levensmiddelen(aangevreten producten zijn immers niet meer verkoopbaar) verpakkingen, textiel, papier, leidingen, kabels en isolatie. Daarnaast verspreiden muizen(ontlasting) ook ziektekiemen. Gevolg hiervan kan zijn dat mensen voedselvergiftiging of huidziektes oplopen. Muizen kunnen dus risico’s met zich mee brengen voor de volksgezondheid. Daarom is het noodzakelijk om muizen te weren en/of te bestrijden in uw woning of bedrijfspand. T&R ongediertebestrijding kan u snel van uw probleem met muizen afhelpen.

Wat te doen tegen muizen?

Het eerste dat moet worden gedaan om de komst van muizen tegen te gaan is te zorgen dat zij uw woning of bedrijf niet binnen kunnen komen. Voedsel en afval dienen zoveel mogelijk onbereikbaar te worden opgeborgen.  Desondanks kan het gebeuren dat er muizen het pand of woning binnendringen. T&R ongediertebestrijding kan een inspectie uitvoeren met  rapportage van de risico’s en te nemen weringsmaatregelen.

T&R ongediertebestrijding voor het bestrijden van muizen

Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van muizen, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777

Contactformulier