Kakkerlakken

Kakkerlakken in huis

In Nederland komt de Duitse kakkerlak het meest voor. Deze is 1,0 – 1,5 cm lang en de kleur is roodbruin. Een kakkerlak is lichtschuw en gaan ‘s nachts op voedseljacht. Kakkerlakken zijn overlevingskunstenaars en kunnen overleven als er weinig of geen voedsel is. Als er geen voedsel is kunnen ze overleven door het eten van papier, textiel, afval, vetdruppels en dode soortgenoten. Kakkerlakken leggen pakketten, waar ongeveer 20 tot 25 kakkerlakken uitkomen. Dit is de reden dat kakkerlakken zich snel kunnen vermeerderen en er al snel een plaag ontstaat. De duur van ei tot volwassen kakkerlak is 2 maanden, dit is wel afhankelijk van de temperatuur. Kakkerlakken zijn een risico voor de volksgezondheid, ze kunnen ziektekiemen verspreiden waardoor huidziekten, voedselvergiftiging en astma kunnen ontstaan. Het is dan ook raadzaam als er een kakkerlak gezien wordt direct maatregelen te nemen. Door het verplaatsen van kleding, papier en meubels kunnen kakkerlakken verder worden verspreid door uw woning of pand.

Wat te doen tegen kakkerlakken?

Een goede hygiëne in de woning verkleint het risico op kakkerlakken. Het afdichten van kieren en gaten met kit om verspreiding te voorkomen. Indien de overlast minimaal is (5 exemplaren) kunt u lijmvallen uitzetten met een lokstof (feromonen) om de enkele kakkerlakken weg te vangen.

T&R ongediertebestrijding voor het bestrijden van kakkerlakken

Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van kakkerlakken, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777

Contactformulier