Bruine rat

De bruine rat is te herkennen aan zijn spitse, maar toch enigszins stompe snuit, korte staart, kleine oren, maar vooral aan zijn grijsbruine vacht. Een volwassen rat is 20 tot 30 cm lang en leeft ongeveer 12 tot 18 maanden. De vrouwtjes kunnen in hun gehele leven maximaal 15 nesten van 7 – 10 jongen ter wereld brengen. Deze rat komt veel voor in riolen, stallen, slootkanten en vuilstortplaatsen.

Bruine ratten bestrijden

Ratten komen daar voor waar ze schuilplaatsen en voedsel vinden. Ratten komen ook veel voor in kruipruimtes van woningen en gebouwen zonder dat de bewoners dit weten. Deze ratten kunnen door schade aan de afvoeren van het riool of door een opening te maken in de kruipruimte komen. Vaak kunnen ratten dan langs doorvoeren de spouw in om vervolgens op zolder of in het keukenblok schade aan te richten. Ratten moeten knagen om hun voortanden kort te houden, deze groeien namelijk door. Ze kunnen door hun knaaggedrag veel schade aanrichten aan kabels, verpakkingen, hout, producten en voedsel. Ratten zijn een gevaar voor mens en dier en zijn verspreider van ongeveer 30 tot 40 soms ernstige ziekten, o.a  de pest, ziekte van weil, ziekte van aujeszky en de pseudovogelpest. Ratten zitten vaak in een vochtige omgeving. Bruine ratten eten alles wat eetbaar is, zelfs hun eigen dode soortgenoten. De bruine rat is voornamelijk ’s nachts actief.

Wat te doen tegen bruine ratten?

Zorg dat ratten niet binnen kunnen komen en zorg ervoor dat alles wat voor ratten eetbaar is in gesloten vaten of emmers zit. Let ook op putten en afvoeren van rioolwater en regenwater. T&R ongediertebestrijding  kan een inspectie uitvoeren met rapportage van de risico’s en te nemen (wering) maatregelen. Voor bedrijven kan T&R ongediertebestrijding een contract op maat afsluiten voor het bestrijden/weren van alle soorten ongedierte.

T&R ongediertebestrijding voor het bestrijden van bruine ratten

Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van bruine ratten, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777

Contactformulier