Tuinmieren

Tuinmieren komen in geheel Nederland voor, voornamelijk op zandgronden. Buitenshuis maar soms ook binnenshuis. De glanzende houtmier nestelt in oud, rottend hout (boomstronken e.d.).
De mieren komen af op suikerhoudende producten; buitenshuis honingdauw, een afscheidingsproduct van bladluizen, ook kleine insecten als prooi, binnenshuis in afvalemmers, maar vooral op zoete voedingsmiddelen

Heeft u mierenoverlast dan kunt u terecht bij T&R ongediertebestrijding. Wij zijn specialist in het bestrijden van mieren.

De wegmier

Wegmieren zijn zwart/bruine tot zwarte mieren. De koningin is donkerbruin, de mannelijke exemplaren donkerbruin tot zwart/bruin met glasheldere vleugels. Duur ei imago in zomertijd ca. 2 maanden. De werksters kunnen 2-3 jaar leven. De mannetjes zijn gedurende een korte tijd aanwezig. Een koningin kan 15-20 jaar oud worden. Als zij sterft en er is niet voor vervanging gezorgd verdwijnt haar nest ook. Na de bruidsvlucht sterven de mannetjes. Nesten vaak onder stenen, in wegkanten en ook in zacht hout. Als een werkster een voedselbron ontdekt heeft, zet zij een reukspoor uit naar het nest, dat door andere werksters gevolgd wordt.

De glanzende houtmier

Werksters en koningin zijn zwart, mannetjes glanzend zwart met gedeeltelijk bruin berookte vleugels. Bij fijnwrijven tussen de vingers sterk aromatisch ruikend.

De schaduwmier

Geel gekleurde mieren, koningin roodbruin, de mannetjes bruin tot donkerbruin, vleugels aan de basis bruin berookt.

De boommier

Tot roodbruine mieren, kop en achterlijf donkerder gekleurd, koningin licht tot donker zwartbruin, mannetjes zwartbruin met berookte vleugels.

Larven van alle soorten

Wit en pootloos; volledige gedaanteverwisseling; Kolonie in winter in rust, in woningen soms wel actieve werksters van de glanzende houtmier of de wegmier (nestplaats onder woning) Ei-afzetting in voorjaar en zomer. Bruidsvlucht: wegmier: juli-augustus, schaduwmier: juni-september, glanzende houtmier: mei-augustus en boommier: mei-juni

T&R ongediertebestrijding voor tuinmieren bestrijden

Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van tuinmieren, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777

Contactformulier