Bedwantsen

De bedwants is een parasitair insect 5 tot 6 mm groot. Het mannetje is iets kleiner. Het lijf is sterk afgeplat ovaalvormig en roodbruin.

Leefwijze van een bedwants

Onvolledige gedaantewisseling. De bedwants leeft van bloed van onder andere de mens en dankt de naam aan de plek in huis waar zich doorgaans de meeste bedwantsen bevinden, namelijk in en rond het bed. De bedwants prikt door de huid met zijn steeksnuit; deze bestaat uit een buisje dat bloed zuigt en een tweede dat verdovende en antistollende stoffen injecteert. Hierdoor voelt men de beet niet en stolt het bloed minder snel, wat de stroom op gang houdt tot de wants genoeg heeft. Door het afgeplatte lichaam kunnen de smalste spleten worden betreden, zoals de vele plooien in het beddengoed. Uitgeademde CO2 en lichaamswarmte trekken deze dieren aan. De bedwants kan in principe overal prikken, maar de benen lijken favoriet. De steekwondjes hebben veel weg van muggenbulten – kleine, rode bultjes. Soms zijn rijen bultjes aanwezig; deze zijn veroorzaakt door een bedwants die gestoord werd tijdens het voeden en meerdere malen kort na elkaar geprikt heeft. De wondjes genezen over het algemeen snel.

Bedwantsen bestrijden

Indien de bedwants in een ruimte wordt aangetroffen dan zal de gehele ruimte moeten worden behandeld. Bij een lokale behandeling is de kans zeer groot dat men eitjes of nimfen die elders al in de kamer aanwezig zijn niet bestrijdt en de plaag aanwezig blijft. Bij verdenking van bedwants wordt de ruimte onaangeroerd gelaten totdat inspectie en indien nodig bestrijding heeft plaatsgevonden, dit om verspreiding te voorkomen. De bestrijding gebeurt met een middel met een residueel werkend middel wat inhoud dat het middel 6 tot 8 weken 100% werkt en daarna met afbouw. De naden en kieren worden behandeld met het middel, dit moet vaak 2 keer gebeuren.

T&R ongediertebestrijding voor het bestrijden van bedwantsen

Voor bestrijdingsmiddelen kunt u terecht op onze webshop. Wilt u een afspraak maken voor het bestrijden van bedwantsen, wilt u advies of heeft u vragen vul dan het contactformulier in of bel 06-45296777

Contactformulier