Ongediertebestrijding

Onder ongedierte wordt verstaan alle diersoorten die het milieu dan wel de gezondheid of veiligheid van mens en zijn huisdieren direct of indirect bedreigen. Tevens alle diersoorten die in grote aantallen hinder veroorzaken. Onder de bestrijding van ongedierte wordt verstaan het aantal voor overlast zorgende ongedierte naar een acceptabel niveau terug te brengen dan wel helemaal uit te roeien.

Tips voor ongediertebestrijding

Tip 1: Ken je vijand.

Een veel voorkomende, maar verkeerde aanpak is dat het niet bekent is welk beestje wordt bestreden. Is het een zilvervisje of een kakkerlak? Gelukkig zijn deze soorten eenvoudig te identificeren. Maar er zijn ook ongedierte die minder eenvoudig te identificeren zijn. Er zijn bijvoorbeeld diverse houtwormsoorten, maar niet elke houtwormsoort is op eenzelfde manier effectief te bestrijden.

Tip 2: Voorkomen is beter dan genezen.

Het beste advies voor ongediertebestrijding is om te voorkomen dat ongedierte de kans krijgt om uit te groeien tot een plaag. Als u enkele ongedierte in huis tegenkomt probeer deze dat direct te verwijderen. Probeer te achterhalen waar ongedierte uw huis of kantoor binnenkomt en dicht deze ingang. Over het algemeen geldt: dicht kieren en naden, scherm luchtgaten af met gaas en plaats horren voor deuren en ramen.

Tip 3: Verzorg je planten.

Zieke planten worden belaagd door enkele beestjes. Daarom is het van belang om tijdig zieke takken en bladeren van een plant te verwijden. Anders loopt u het risico dat het uitgroeit tot een plaag.

Tip 4: Professionele hulp.

Houtwormen, kakkerlakken of faraomieren kunnen in grote hoeveelheden enorm lastig te bestrijden zijn. Schakel daarom tijdig professionele hulp in voordat het uit de hand loopt. De kosten hiervan zullen dan ook lager uitvallen dan wanneer de plaag geëscaleerd is.

Tip 5: Pas op met gif.

Chemicaliën zoals rattengif en muizengif zijn ook giftig voor mensen. Pas daarom goed op wanneer u gebruikt maakt van deze middelen. Onthoud altijd waar u het gif heeft geplaatst en hoeveel u ongeveer heeft geplaatst. Ruim het gif na twee weken ook weer op zodat uw huis of kantoor gifvrij blijft.

T&R ongediertebestrijding voor al uw ongedierte problemen.

Wij zijn gespecialiseerd is het verwijderen van diverse soorten ongedierte zoals:

T&R ongediertebestrijding kan voor zowel particulieren, bedrijven en instellingen een bestrijdingsplan opstellen/uitvoeren die de overlast zal terugbrengen dan wel uit te roeien.

Voor een vrijblijvende offerte of advies kunt u contact opnemen met ons kantoor via de mail info@tenrongediertebestrijding.nl of via telefoonnummer 06-45296777